Virtual Pre-Ideathon

Virtual Pre-Ideathon

The purpose of the workshop is for the participants to share their ideas and experiences and plans. as well as learning the steps of converting the idea into a product and building its identity and marketing mechanism.

Workshop mechanism:

  1. • Through CISCO Webex.
  2. • Log in of all participants (Note: The missing team member will be eliminated from the teamlist).
  3. • The content of each presenter can be viewed below.
  4. • Each presenter will give a brief about the content of their presentation followed by Q&A session.
  5. • Duration of workshop: at least 5 hours

Workshop Program

Time Duration Address The presenter
8:30– 9:00 am  30 minutes  Sign in for all participants
9:00 – 9:30 am  30 minutes  Introduction of all teams through the team leader
 9:30 – 9:40 am  10 minutes  Brief about Oman Animal and Plant Genetic Resources Center Dua’a al-Moqbali
04:9 – 50:9 am  10 minutes  Brief about the scientific incubator and its role in Manafa’a  Magda Al-Hanai (Innovation and Technology Transfer Center)
9:50-10:00 am 10 minutes  Brief bout the Oman Academy of SMEs and its role in Manafa’a Abdullah Al-Barashdi
10:00 – 10:20 am  20 minutes  Inspiration by one of the winning 2019 Manafa’a teams Abdulmalik Al Haimli
10:20 – 10:40 am  20 minutes  An inspiring story  Arwa Al Anbori
10:40 – 10:50 am  10 minutes  Q&A session
10:50- 11:00  10 minutes  Break
11:00 – 11:20 am  20 minutes  Intellectual property and innovation protection  Thurayia Al Alawi
11:20 am – 11:40 pm  20 minutes  Business basics  TBA
11:40 – 12:00 pm  20 minutes  Marketing startups  Faiza Al-Ma'mari
12:00 – 12:20 pm  20 minutes  Q&A session
12:20 – 12:40 pm  20 minutes  Explain the mechanism of the remaining stages of Manafa’a  Abdullah Al-Balushi
12:40 – 1:00 pm  20 minutes  General discussion and closing the workshop

hidden